Νοσοκομείο Μεταξά: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και καρκινοπαθείς

Θετικά στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό τουλάχιστον 20 νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 10 ημέρες το νοσοκομείο δεν είναι Covid – free, καθώς ο 6ος όροφος μετατράπηκε σε κλινική για περιστατικά κορωνοϊου, χωρίς να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό. Μάλιστα, την ίδια ώρα άρχισαν να νοσηλεύονται καρκινοπαθείς με κορωνοϊό από άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει η αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους. Οι υγειονομικές αρχές διενεργούν ιχνηλάτηση, τόσο για να καταγράψουν τυχόν νέες μολύνσεις, όσο και για να διαπιστώσουν πως έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά. Έχουν βρεθεί περί τους 24 εργαζόμενους θετικοί και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται ως θετικά κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία. Επίσης έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

Επισημαίνει παράλληλα τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό με την διοίκηση του νοσοκομείου να προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here