«Non paper» της ΝΔ επικαλείται Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ για το «ναι»

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Σε πλήρη ταύτιση απόψεων και επιχειρημάτων με τους εταίρους – δανειστές επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία η οποία, μέσω non paper που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και λίγη ώρα, επικαλείται τις δηλώσεις των «θεσμών» καθώς και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου και του ολυμπιονίκη, και πρ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα για να πείσει την κοινή γνώμη ότι την Κυριακή, στο δημοψήφισμα, πρέπει να ψηφίσει «ναι».

Το «non paper» με τις δηλώσεις των δανειστών φέρεται ότι έχει διαμορφωθεί από την Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ. Με τίτλο «Απομονώνουν την Ελλάδα – Διαψεύδονται από Ευρωπαίους και “συντρόφους”», στο κείμενο γίνεται αναφορά στις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, του Μ. Ρέντσι, του Φ. Ολάντ, του Μ. Ραχόι, της Α. Μέρκελ, του Ζ. Γκάμπριελ, καθώς και των κ.κ. Χρυσόγου και Δήμα. Το κεντρικό μήνυμα που επαναλαμβάνεται στο κείμενο είναι ότι «όχι στο δημοψήφισμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη». Ολόκληρο το κείμενο του non paper ακολουθεί στη συνέχεια:

Το non paper που «χρεώνεται» στη ΝΔ

«Non paper

Απομονώνουν την Ελλάδα- Διαψεύδονται από Ευρωπαίους και «συντρόφους»

Ζαν -Κλωντ Γιούνκερ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη.

Ποτέ δεν δόθηκε τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Θέλαμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία. Έκανα τα πάντα.

Θα πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν ξεκάθαρα τι διακυβεύεται την επόμενη Κυριακή.

Δεν εκφραστήκαμε με τελεσίγραφα. Η δική μας προσέγγιση ήταν, και είναι, να κάνουμε μια συμφωνία δίκαιη και συγκροτημένη. Προσαρμόσαμε τις μεθόδους εργασίας μας σε αυτό που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Δείξαμε αποφασιστικότητα και επιμονή για τις ελληνικές προτάσεις.

Αγαπώ βαθιά τους Έλληνες. Να μην αυτοκτονήσουν.

Η Ευρώπη είναι Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.

Ματέο Ρέντσι (Πρωθυπουργός Ιταλίας

Το θέμα είναι ότι το ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ένα ντέρμπι «Κομισιόν εναντίον Τσίπρα», αλλά «ευρώ εναντίον δραχμής». Αυτή είναι η επιλογή. 

Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος Γαλλίας)

Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη ή να πάρουν το ρίσκο της εξόδου. Είναι δημοκρατία, έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τι προτιμά για το μέλλον του.

Μαριάνο Ραχόι (Πρωθυπουργός Ισπανίας) 

Αν ο Τσίπρας επικρατήσει στο δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ.

Η κατάσταση θα είναι αναστρέψιμη για όλους τους υπόλοιπους που θα μείνουμε στην Ευρωζώνη.

Άνγκελα Μέρκελ (Καγκελάριος Γερμανίας)

H Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά απ’ ό, τι πριν πέντε χρόνια.

Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει δημοψήφισμα, αλλά και δικό μας δικαίωμα να σκεφτούμε την κίνηση για να προστατευθούμε.

Το δημοψήφισμα θα είναι για το μέλλον του ευρώ!

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Αντικαγκελάριος Γερμανίας)

Η Ελλάδα ήθελε να έχει το δικαίωμα να μην τηρεί όλες τις προδιαγραφές της ευρωζώνης.

Tο δίλημμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι ναι ή όχι στην ευρωζώνη. Πρέπει η Αθήνα να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες για όλη την Ευρώπη.

Η ευρωζώνη, έχει οικονομικά κριτήρια που ισχύουν και για τα υπόλοιπα 300 εκατ. πολίτες.

Κώστας Χρυσόγονος (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) – Επιστολή στον Α. Τσίπρα

Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε

Η «λύση» της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ ουσία δεν υφίσταται

Η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής).

Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση.

Η άρνηση καταβολής θα μας έφερνε de facto αντιμέτωπους όχι με τη Γερμανία, αλλά με τον πλανήτη ολόκληρο.

Το χειρότερο είναι όμως ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε.

Πύρρος Δήμας- Έλληνας Ολυμπιονίκης

(ανάρτηση στο facebook)

Αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.

Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές 1κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ.

Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ’ το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους.

Επειδή ευτυχώς δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε, αλλά να μην το ζήσετε ποτέ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here