Νομιμοποίηση των Ταλιμπάν προτείνει ο Αφγανός πρόεδρος

Τη δυνατότητα νομιμοποίησης ως πολιτικής παράταξης πρόσφερε σήμερα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν στο κίνημα των Ταλιμπάν, στο πλαίσιο της πρότασής του για την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα που διαρκεί περίπου 16 χρόνια.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Διαδικασίας της Καμπούλ, στην οποία συμμετέχουν διάφορες χώρες, ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι πρότεινε ταυτόχρονα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος στο πλαίσιο ενδεχόμενης πολιτικής συμφωνίας με την ηγεσία των Ταλιμπάν.

 Οι εργασίες της Διαδικασίας της Καμπούλ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια άρχισαν σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι περισσότερων από 20 χωρών και διεθνών οργανισμών, στο πλαίσιο της διπλωματικής προσπάθειας για την επίλυση του προβλήματος αστάθειας στο Αφγανιστάν, μέσω διαπραγματεύσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here