Νίμιτς: Ψηλά στην ατζέντα της ΠΓΔΜ το θέμα της ονομασίας

Το ζήτημα της ονομασίας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ΠΓΔΜ, καθώς «η κυβέρνηση στα Σκόπια επιθυμεί διακαώς να παίξει ενεργό διπλωματικό ρόλο στην περιοχή και προφανώς η ονομασία είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το NATO», δήλωσε ο αρμόδιος επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στο πρακτορείο IBNA μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο κ. Νίμιτς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιθυμεί να επανενεργοποιήσει την εξωτερική της πολιτική στην περιοχή και υπάρχει μια νέα ώθηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, «αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να συζητήσουμε για ορισμένες βασικές έννοιες πριν εξετάσουμε προτάσεις για την ονομασία».

Σημείωσε επίσης ότι θα βρίσκεται σε επαφή με την Αθήνα και τα Σκόπια, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο εντός των επόμενων μηνών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τετ-α-τετ με τον επιτετραμμένο του ΟΗΕ, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έγινε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή συνάντηση με τον κ. Νίμιτς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here