Νίκος Βούτσης : Ο πόλεμος θα κερδηθεί και η αποτίμηση για την διακυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι θετική

«Το 2017 είναι μια χρονιά στην οποία συμβαίνουν ήδη μεγάλες ανακατατάξεις με ιστορική σημασία στον διεθνή περίγυρο και στον συσχετισμό δυνάμεων. Η παρουσία της Αριστεράς στην Ελλάδα, με ευθύνες διακυβέρνησης προσδίδει μια επιπλέον εγγύηση, σ’ ένα ρόλο συμμετοχής στο γίγνεσθαι και την αποφυγή μιας μοίρας που οι αντίπαλοι θέλουν».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για  την συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης:

  • «Είναι προφανές ότι η επίλυση με θετικό πρόσημο στις βασικές εκκρεμότητες τις προσεχείς δυο ή τρεις εβδομάδες θα διαμορφώσει το συνολικό πακέτο μέτρων και αντισταθμίσεων που εκτιμούμε ότι θα προσδιορίζει τη στροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή κατεύθυνση και ταυτόχρονα θα οριοθετεί την «μετα-λιτότητα» εποχή για την κοινωνί».
  • «Πιστεύω ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί και ότι η αποτίμηση για τη διακυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι θετική, ακριβώς γιατί η εντολή που δόθηκε πριν από ενάμιση χρόνο αφορά στην έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο οι δανειστές να «τρενάρουν» τη διαπραγμάτευση ως το καλοκαίρι, ο Ν. Βούτσης σημειώνει το εξής: «Πρέπει κάθε στιγμή να αναλογιζόμαστε όλοι, κυβέρνηση και κοινωνία, ποιες καταστροφικές εναλλακτικές μας παρουσιάζουν κατά καιρούς οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πλευρές από τους θεσμούς-δανειστές, αλλά και οι δεσμεύσεις ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια διαχρονική αντικοινωνική πολιτική».

Αναφορικά με τις απαιτήσεις για υψηλά πλεονάσματα, υπογραμμίζει: «Προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει χώρα που μπορεί να έχει 3,5% πλεονάσματα επί δέκα χρόνια, όταν δηλαδή ετησίως θα υστερεί ο αντίστοιχος δείκτης της ανάπτυξης, ακόμα και αν θα είναι στο 1, στο 2, ή στο 3%» ενώ κατακεραυνώνει το ΔΝΤ «και ένα μέρος των πολιτικών που ακόμα επιμένουν στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας» για την πίεση για «αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις» στη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here