Νίκος Παππάς: Μακάρι να βρούμε λύση χωρίς το ΔΝΤ

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις  στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, εμφανίζεται ο  υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.  Σε συνέντευξή του  στο » Εθνος της Κυριακής»  αναφέρει πως » ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης » και διατυπώνει την άποψη  οτι το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά » μακάρι να βρούμε λύση που δεν θα το περιέχει».

«Η Ελλάδα αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση που θα τής επιτρέψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ χωρίς την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος», αναφέρει  και προσθέτει  πως » όσοι ποντάρουν στην καταστροφή θα διαψευστούν ακόμη μία φορά.»

«Εμείς δεν ζητάμε απλώς συμφωνία, ζητάμε λύση. Για να υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής για τον λαό» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας και σημειώνει ότι η συμφωνία πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά και διάρκεια που να δημιουργεί εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να αφορά μικρό διάστημα και δεν πρέπει να παρατείνει την αβεβαιότητα, προσθέτει.

Ερωτηθείς αν έχουν μείνει «κόκκινες γραμμές» και ποιες είναι, ο κ. Παππάς απάντησε: «Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι αυτές που έχουν αποκλείσει την προσπάθεια από θεσμικούς και μη παράγοντες, εκτός και εντός Ελλάδας, να διολισθήσουμε σε μια ειδεχθή για την κοινωνική πλειοψηφία συμφωνία. Η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων η μη περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αποδέσμευσή μας από την καταστροφική πολιτική λιτότητας, μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους ήταν και παραμένουν οι κόκκινες γραμμές μας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ελληνικό σχέδιο για το χρέος, εξηγεί ότι αποσκοπεί στην εξόφληση των ελληνικών ομολόγων τα οποία διακατέχει η ΕΚΤ με αναχρηματοδότηση από τον ΜΧΣ, είτε μέσω εξαγοράς στο ύψος της πραγματικής αξίας είτε μέσω της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παππά, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους προς το ΔΝΤ, καθώς και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω ενός αναπτυξιακού προγράμματος για το διάστημα 2016 – 2021.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here