Παραίτηση – βόμβα του προέδρου του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου: «Σε πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων οδηγούν οι νέες περικοπές των συντάξεων»

Λίγες ημέρες πριν από τη συνταξιοδιότησή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά  σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του λόγω της παραβίασης, όπως είπε, του δικαστικού απορρήτου με την διαρροή στοιχείων της απόφασης του ΣτΕ -δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη- για τις νέες περικοπές των συντάξεων (νόμος Κατρούγκαλου).

Την παραίτησή του συνόδευσε με μύδρους κατά των νέων περικοπών συντάξεων που αδηγούν, όπως είπε, σε εξαθλίωση των συνταξιούχων.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, υπήρξαν όμως διαρροές ότι με διαφορά μίας ψήφου κρίθηκε συνταμγατικός ο νομος Κατρούγκαλου.

Χαρακτήρισε αδιανόητη την διαρροή «που αδυνατώ να ελέγξω» και η οποία επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ. «Δεν μου επιτρέπει να ασκώ τα καθήκοντα με νηφαλιότητα».

Για το λόγο αυτό, είπε εμφανώς συγκινημένος, οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούνιο, μετά από 42 χρόνια στο δικαστικό σώμα.

Ο κ.Σακελλαρίου ανέφερε ότι «οι αντοχές των πολιτών συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάληλα οικονομικά μέτρα που λαμβάνοτναι με την εοπικληση του δημοσιονομικού συμφέροντος και  συνεπάγονται επιβαρύνσεις λόγω σωρευτικού τους χαρακτήρα.

Από την εποχή του πρώτου μνημονίου είχαμε με τις μειοψηφίες μας επισημάνει τη μη συμβατότητα των μέτρων μνημονίου με το Σύνταγμα».

Μίλησε για επώδυνα μέτρα που οδήγησαν το δικαστήριο να βγαλει αποφάσεις για μη περαιτέρω μείωση συντάξεων και πρόσθεσε:

» Φρονουμε οτι τα δικαστικά προηγούμενα δεν μπορούν, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να αγνοηθούν και να παρακαμφθούν απο το νομοθετη με το πρόσχημα ενος νεου ασφαλιστικου συστήματος».

Κατέληξε λέγοντας:

Εχουν γνωση οι φύλακες και οι δικαστές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ξέρουν οι πολίτες ότι υπάρχουν ακόμη δικασταί  εις τας Αθήνας.

 

Η δήλωση της παραίτησης Σακελλαρίου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here