Νίκος Καπραβέλος: «Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει»

Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει» υπογράμμισε σήμερα ο εντατικολόγος Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Χωρίς να μασάει τα λόγια του είπε για το επερχόμενο άνοιγμα ότι «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μια ακόμη φορά», μέσα στον Απρίλη λίγο πριν βελτιωθεί ο καιρός «εμείς πάμε να τα επισπεύσουμε όλα χωρίς σχέδιο».

«Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει με ασθενείς που δε βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, που διασωληνόνονται σε απλές κλίνες και δεν έχουν δίπλα τους το κατάλληλο προσωπικό, είναι εφιαλτική η κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου».

Στην Αττική περιέγραψε ότι «η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου, όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο. Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή. Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις. Είμαι κατηγορηματικός. Ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή. Αλίμονο αν αυτό είναι ποιοτική υγεία. Το εξιδεικευμένο προσωπικό είναι αυτό που θα σώσει ζωές».

«Το σύστημα από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει. Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες. Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;».

Ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι είμαστε ακόμη σε «οξεία φάση του τρίτου κύματος» ειδικά στην Αττική, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι «το τρίτο κύμα στη Θεσσαλονίκη έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here