Νικολούδης: Τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, το μεγαλύτερο σκάνδαλο του νεοελληνικού κράτους

H υπόθεση των 1.300 επίμαχων δανείων της ΑΤΕ είναι το μεγαλύτερο οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Αυτό εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας στη Βουλή, σε ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητούσαν ενημέρωση για τα ποιά πρόσωπα πήραν αυτά τα «θαλασσοδάνεια», ποιο ήταν το συνολικό κεφάλαιο και ποιές υποθήκες δόθηκαν. 

Το συνολικό ποσό των επίμαχων, μη επιστραφέντων δανείων ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός, «τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών) στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα» .

Ο υπουργός επισημαίνει επίσης ότι ο  πλήρης κατάλογος των προσώπων  έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές Αθηνών.«Το έργο της ανάκτησης των ποσών των ελεγχόμενης νομιμότητας δανείων ανήκει πλέον στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ (αστική διαδικασία) και στις δικαστικές αρχές στις οποίες η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί (ποινική διαδικασία)» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο ίδιος υπογραμμίσει επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιστραφούν τα ληφθέντα και μη επιστραφέντα, παρά τις όποιες δυσκολίες διερεύνησης μίας υπόθεσης η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.

Σημειώνεται ότι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here