Νικολούδης: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άνοιγμα θυρίδων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για άνοιγμα των θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν φορολογηθεί νομίμως.

Το σοβαρότερο πρόσκομμα είναι ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας-έρευνας σε ιδιωτικό χώρο και επιπλέον , σύμφωνα με τον κ.Νικολούδη, κάτι τέτοιο θα ήταν περιττό και ιδιαίτερα δαπανηρό σε χρόνο και μέσα.

Σε έγγραφο του κ. Νικολούδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την καταγραφή ποσών σε θυρίδες και τη διαπίστωση αν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί και προέρχονται από νόμιμες προσόδους, ο υπουργός αναφέρει:

«Από στιγμή που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ποσά καταθέσεων, θα ήταν απλώς περιττό αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρό σε χρόνο και μέσα να επιχειρήσουμε άνοιγμα των θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων και στη συνέχεια έλεγχο για το αν αυτά έχουν δηλωθεί-φορολογηθεί». Tονίζει ότι «πέραν αυτού υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας-έρευνας σε ιδιωτικό χώρο κλπ» και ξεκαθαρίζει ότι ενόψει των ανωτέρω η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here