Νίκησε η παχουλή ως politicaly correct ή το Ισραήλ που σκοτώνει Παλαιστίνιους; Καλές οι απολιτίκ σαχλοφιέστες της Γιουροβίζιον, αλλά ΠΟΙΟΣ πάει του χρόνου Ισραήλ;

Η Netta και το «Toy» του Ισραήλ κατάφεραν να κερδίσουν τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με 529 βαθμούς. Η Κύπρος με την Φουρέιρα-Φουρεράι που (ας τα λέμε κι αυτά) δεν ήξερε ούτε καν πού βρίσκεται το χωριό στο οποιο γεννήθηκε, ήρθε δεύτερη. Προφανώς ήταν politically correct για κάποιους να ενισχύσουν το Ισραήλ με την παχουλή τραγουδίστρια (αποδεικνύοντας κατά τη γνώμη τους ότι δεν έχουν ρατσισμό με τους υπέρβαρους). Ομως θέλουν δεν θέλουν, όσο κι αν θεωρούν απολιτίκ την Γιουροβιζιον, πριμοδότησαν ως politically incorrect και τη χώρα που παρέα με τους Αμερικανούς  κοντεύει να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πολεμο.

Την πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision συμπληρώνουν: Κύπρος με 436 βαθμούς, Αυστρία με 342 βαθμούς, Γερμανία με 340 βαθμούς, Ιταλία με 308 βαθμούς.

Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision από το 1973 συμπληρώνοντας 40 εμφανίσεις, ενώ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό και άλλες φορές φέρνοντας σε αμηχανία  όσους πιστεύουν ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να υπάρχουν ως κράτος και να μην τους πολυβολούν. Το πολιτικό δίλημμα τίθεται για την παρουσία τους στο Ισραήλ όταν πλέον ως νικητής αυτό διοργανώνει τη φιέστα.

Η πρώτη εμφάνιση του Ισραήλ στο διαγωνισμό το 1973 το έφερε τέταρτο. Πήρε την πρωτιά το 1978 και το 1979, με  τα τραγουδια  «A-Ba-Ni-Bi» και  «Hallelujah» αντίστοιχα.

Το Ισραήλ φιλοξένησε το διαγωνισμό δύο φορές, το 1979 και το 1999, στην Ιερουσαλήμ.

Είναι βεβαια απορίας άξιο (;)  πώς το Ισραήλ με τόσες παραβιάσεις του διεθνους δικαίου παραμένει στο απυρόβλητο και μετέχει σαν να μη συμβαινει τίποτα στην Eurovision «επειδή αυτή  είναι απλώς ένας καλλιτεχνικός διαγωνισμός» και δεν ισχύει π.χ. το ίδιο για τη Ρωσία «σε μια απλώς αθλητική διοργάνωση»….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here