Νίκη Ολλανδίας στην Eurovision με το «Arcade» του Duncan Laurence

Στην πρώτη θέση του 64ου διαγωνισμό της Eurovision έφερε ο Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade» των Wouter Hardy, Duncan Laurence και Joel Sjoo με 492 βαθμούς την Ολλανδία, η οποία κερδίζει για πέμπτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού και θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του χρόνου.

Δεύτερη ήρθε η Ιταλία με 465 βαθμούς και τρίτη η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

 

Χαμηλά στην κατάταξη ήρθε η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», που έγραψε η ίδια μαζί με τον Leon of Athens και τον David Sneddon, να βρίσκεται στην 21η θέση. Η Κύπρος με την Τάμτα να τραγουδάει το «Repley» του Άλεξ Παπακωνσταντίνου, έφτασε στην 15η θέση.

Την βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης μέταλ κιθαρίστας Gus G. Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here