Νίκη για τους εργαζομένους στα Λιπάσματα

Ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) απέφερε καρπούς και αποφασίστηκε η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και η επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι 180 εργαζόμενοι – απολυμένοι της Β.Φ.Λ. τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου κατά την είσοδό τους στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στην ομιλία του ο κ. Βογιατζής χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και η οποία είχε αίσια έκβαση, ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε. Σημείωσε επίσης ότι ο γεν. γραμματέας του υπουργείου θα είναι ο εγγυητής όσων αποφασίστηκαν και άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να δοθεί λύση.

Τα αποτελέσματα της τριμερούς υπουργείου, εργαζομένων και εργοδοτών ήταν να αποφασισθεί:

α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018,

β) η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ,  έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι,

γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα τις  λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων χαρακτήρισε τον 18μηνο αγώνα των εργαζομένων «αγώνα δικαίωσης», υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφουν στη δουλειά με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here