Ψηφίσθηκε με 154 «ναι» το νομοσχέδιο, ανοίγει ο δρόμος για τη δόση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με 154 «ναι» επί τη αρχής ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», που αποτελούσε προαπατούμενο για την καταβολή της υπο-δόσης των  2 δισ. ευρώ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία παρέμεινε θεωρητικά αρραγής, καθώς εκτός της κ. Βασ. Κατριβάνου που απουσίαζε, οι υπόλοιποι 154 βουλευτές της συμπολίτευσης υπερψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο επί της αρχής. Ανάμεσα τους κι ο Ν. Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ, ο οποίος ωστόσο διαφοροποιήθηκε στα άρθρα καταψηφίζοντας έξι από αυτά!

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 βουλευτές. Οχι ψήφισαν οι 140. Απουσίαζαν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την ψήφο τους, η οποία ταυτιζόταν με εκείνη του κόμματός τους. Ωστόσο η επιστολή εκφράζει πρόθεση ψήφου και δεν προσμετρήθηκε.

Ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για τα άρθρα 1,2,5,10,13,14,17 και 21

Τα κόμματα και οι βουλευτές  ψήφισαν ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Όμως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.
  • Ν.Δ.: «όχι» σε όλα εκτός του άρθρου 14 που είπε «ναι».
  • Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα.
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17, τα οποία και υπερψήφισε.
  • Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here