Νew York Times: Ποιες είναι τελικά οι πιο υγιεινές τροφές;

Διαφωνούν διατροφολόγοι και κοινό για τις υγιεινές τροφές.  Οι New York Times δημοσίευσαν μια πολύ μεγάλη έρευνα σχετικά με την συμφωνία και ασυμφωνία μεταξύ διατροφολόγων και απλού κοινού, αναφορικά με το ποιες τροφές (και κατά πόσον) θεωρεί “υγιεινές” η κάθε ομάδα.

Όπως φαίνεται στo γράφημα,  σπανίως η γνώμη των ειδικών διατροφής συμπίπτει με εκείνη των καταναλωτών. Η έρευνα διεξήχθη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και αφορούσε το κοινό των ΗΠΑ, αλλά είναι σίγουρα ενδεικτική για τις αντιλήψεις των καταναλωτών στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, όπου οι διατροφικές συνήθειες είναι παρεμφερείς.

Οι διατροφολόγοι που συμμετείχαν είναι όλοι τους μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Διατροφής (American Society for Nutrition). Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 50 τροφές, οι οποίες, ως κατηγορίες τροφίμων, συντελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των διατροφικών συνηθειών των Αμερικανών.

Στο γράφημα που ακολουθεί, απεικονίζονται οι 50 τροφές που εξετάσθηκαν στην έρευνα. Ο κάθετος άξονας είναι το ποσοστό των διατροφολόγων που υποστηρίζει ότι η εκάστοτε τροφή είναι υγιεινή. Στον οριζόντιο άξονα είναι το ποσοστό των καταναλωτών που θεωρεί ότι η ίδια τροφή είναι υγιεινή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here