Νεροποντή στην Αθήνα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για το Σαββατοκύριακο η ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης απο τα δυτικά. Ηδη στην Αθήνα έρριξε αρκετή  βροχή στις 8 το πρωί  και προκλήθηκαν «ποταμάκια» στους δρόμους της. Μέχρι στιγμής (8.30 π.μ.) δεν έχουν γίνει κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Πυροσβεσιτκή.

Γενικά η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και στα νότια της χώρας, και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά (από τα 800 μέτρα και πάνω)

Οι άνεμοι στη νότιο και ανατολική Ελλάδα προβλέπονται της τάξης των 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, αλλά προσκαιρα και 7 μποφόρ (νοτιάδες)  Σταδιακά θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Στην υπολοιπη χώρα θα είναι ανατολικοί και έντασης 5 μποφόρ επίσης κατά μέσο όρο, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες και ίσως φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Γενικά προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αθήνα προβλεπονται βροχές και καταιγίδες που θα υποχωρήσουν το απόγευμα  Ανεμοι νοτιοανατολικοί 5-6 Μποφόρ  οι οποίοι  σταδιακά θα γίνουν δυτικοι και βορειοδυτικοί.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 ως 15 βαθμών Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές, πιθανόν και καταιγίδες, Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 3-5 Μποφόρ και απο το μεσημέρι και μετά, βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία προβλέπεται σήμερα να κυμανθεί μεταξύ 7 και 11 βαθμών.

Για αύριο προβλεπεται παρόμοιος καιρός, δηλαδή βροχές και τοπικές καταιγίδες  σε μερικές περιπτώσεις ισχυρές

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί στην δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες 5-6 Μποφόρ -κατά τόπους και 7  Μποφόρ όταν βραδιάσει. Στην υπολοιπη Ελλάδα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι

Για αύριο προβλέπεται και άλλη πτώση της θερμοκρασίας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here