Νέος άνδρας καταπλακώθηκε απο σίδερα και εξέπνευσε – δύο συλλήψεις για το εργατικό ατύχημα

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εργάτη ηλικιας 32 ετών σε εργοτάξιο στην  Παναγοπούλα Αχαΐας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος έργων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας

Ο άτυχος Γιάννης Καυκιάς καταγόταν από την Άρτα αλλά ζούσε με την οικογένειά του στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια

Ο θάνατος προκλήθηκε από πτώση σιδερων. Διακομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Ρίο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας εργαζόταν σε μία από τις κατασκευαστικές εταιρείες που  έχουν αναλάβει εργασίες κατασκευής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην προαναφερόμενη περιοχή

Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην Παναγοπούλα,  εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας:

«Δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα μέσα σε λίγους μήνες στα έργα του οδικού άξονα Πάτρα- Κόρινθος.Το ψαλίδι και η κορδέλα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για τα εγκαίνια των δρόμων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών.Κυβέρνηση,κατασκευαστκό κεφάλαιο και μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι ένοχοι για τις δολοφονίες και το σακάτεμα (επαγγελματικές ασθένειες) των εργατών μέσα στα κάτεργα των σηράγγων στο νέο δρόμο Πατρών- Κορίνθου. Άραγε ποια αρμόδια υπηρεσία έδωσε άδεια για να δουλέψουν οι συνάδελφοι Σάββατο και μάλιστα ενώ έχουν προηγηθεί 15 ημέρες συνεχούς εργασίας μέχρι σήμερα. Ποια υπηρεσία και ποια κυβέρνηση ανέχεται αυτή την κατάσταση;

Νεκρός ο συναδελφός μας σήμερα Σάββατο 6 Μάη 2017, Καυκιάς Γιάννης 33 χρονών. Δούλευε στον ΑΚΤΩΡ στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας.

Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία ,την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – J&B που κατασκευάζει το έργο και όλους εκείνους, που παραβλέποντας το θάνατο ενός εργάτη, έβαλαν τους συναδέλφους του να συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Με ποιανού την ανοχή και την άδεια άραγε; Αν ο νεκρός ήταν το δικό τους παιδί θα φερόντουσαν με τον ίδιο τρόπο;

Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας και Αιγίου καλεί τους εργαζόμενους στα έργα μαζί με τα συνδικάτα να σηκώσουν ανάστημα, να συγκρουστούν με την εργοδοσία, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

Είναι θετικό ότι μετά την αποφασιστική παρέμβαση του συνδικάτου και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων οι εργασίες στο εργοτάξιο σταμάτησαν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην Απεργία στις 17 Μάη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη ζωή μας. Για να μη δίνουμε την ίδια μας τη ζωή για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here