Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Να απομακρυνθεί ο Πανούσης»- Απάντηση του υπουργού

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Με ψήφισμά του το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: «ο κος Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του “κεκτημένου Δένδια”, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».

«Oι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωση του κου Πανούση, έγιναν δεκτές, από τη δική του πλευρά, ως ευθείες βολές εκ μέρους της “αριστεράς του τίποτα”. Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς», επισημαίνεται ακόμη στο ψήφισμα, το οποίο χαρακτηρίζει «αποκορύφωμα» την πρόσφατη δήλωση του κ. Πανούση, όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο, «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ότι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

«Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι το ψήφισμα «δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του κου Πανούση».

Η απάντηση Πανούση

Aπαντώντας στις επικρίσεις αυτές, ο κ. Πανούσης μίλησε για συνταγματικό παράδοξο», καθώς ελέγχεται και απολογείται στην κυβέρνηση του και όχι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί δεν έχω καταλάβει που είναι οι διαφορές μας «, πρόσθεσε ο υπουργός που σημείωσε πως ο ίδιος εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική.  Ο κ. Πανούσης απολαμβάνει πάντως της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όπως έδειξε με την επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν ενάμιση μήνα στο υπουργείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here