Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Σε ακτιβισμό στην Πλατεία Συντάγματος ως ένδειξη αλληλεγγύης στην εξέγερση του αμερικανικού λαού, προχώρησε το μεσημέρι η Ν. ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όπου και ξεδίπλωσαν πανό αφιερωμένα στην εξέγερση της νεολαίας και του λαού των ΗΠΑ ενάντια στην ρατσιστική και δολοφονική βία της αστυνομίας του Τραμπ.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό των ΗΠΑ – black lives matter

Στις 26 Μαϊου 2020 δολοφονείται στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ο George Floyd , από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σοβέν. Ο αστυνομικός του πατούσε το λαιμό με το γόνατό του, ενώ τον είχε ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα να τον πνίξει. Το γεγονός επιχειρήθηκε αρχικά να συγκαλυφθεί από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τους διέψευσαν αμέσως. Το σοκ, η οργή, ο θυμός, η αγανάκτηση της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ, όλων των δημοκρατικών πολιτών, απέναντι σε αυτή την δολοφονική βαρβαρότητα, εξελίσσεται σε μια πρωτοφανή εξέγερση.

«I Can’t Breathe» ήταν η κραυγή του George Floyd λίγο πριν δολοφονηθεί. «I Can’t Breathe» ήταν η φράση που φώναζε στους αστυνομικούς ο Έρικ Γκάρνερ, όταν δολοφονήθηκε πάλι από την αστυνομία το 2014 στη Νέα Υόρκη. «I Can’t Breathe», είναι σήμερα η κραυγή όλων των καταπιεσμένων, των αόρατων, όσων νιώθουν ότι δεν ανήκουν σε αυτό τον βάρβαρο κόσμο.

Ο λαός των ΗΠΑ ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα. Οι νέοι και νέες πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Η βία της εξουσίας, ο ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ταξική εκμετάλλευση, η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ο νεοφασισμός του τραμπισμού, είναι οι αιτίες που γεννούν την οργή, και το μίσος χιλιάδων ανθρώπων που κατακλύζουν τους δρόμους της Μινεάπολις και άλλων πόλεων των ΗΠΑ.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της, την αλληλεγγύη της στους εξεγερμένους Αμερικανούς, στα εξεγερμένα αδέρφια μας, που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, χωρίς φυλετικές και άλλες διακρίσεις, απέναντι στην φτώχεια και την ανεργία.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here