Μητρόπουλος: Νεοφιλελεύθερα τα μέτρα αλλά η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δεν συμμερίζεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος την αισιοδοξία για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών μέχρι αύριο το μεσημέρι και το ενδεχόμενο να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

«Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν ‘παίζουν’ με μια συμφωνία – γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές», ανέφερε  σήμερα Δευτέρα στο Mega.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ ενός προγράμματος – γέφυρα. Οπως είπε «επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει δεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και από τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα – γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση».

Υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν. Σε ερώτηση για το αν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, ο Α. Μητρόπουλος απάντησε ότι αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μην γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι οι ψηφισμένοι νόμοι που θα εφαρμοστούν θα συνεπάγονται σε μειώσεις συντάξεων και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη «ρήτρα» ιδιοκτησίας μνημονίου στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα αποτελέσουν το «πακέτο» στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here