Σε κυκλοφορία από σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Σε κυκλοφορία τίθεται από σήμερα σε όλες τις χώρες της ερυωζώνης το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχει την προσωπογραφία της Ευρώπης και αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα που είναι πιο ανθεκτικό έναντι της παραχάραξης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα μετρητά εξακολουθούν να αποτελούν τις περισσότερες φορές τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής στα σημεία πώλησης.

H σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ έχει ως εξής:

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, το τέταρτο της σειράς «Ευρώπη», τίθεται σε κυκλοφορία σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, τα οποία συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να καταστούν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ακόμη πιο ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης, περιλαμβάνουν ένα παράθυρο με προσωπογραφία προς το επάνω μέρος του ολογράμματος το οποίο γίνεται διαφανές όταν κοιτάζει κανείς το τραπεζογραμμάτιο στο φως.

Το παράθυρο αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Η ίδια προσωπογραφία είναι ορατή και στο υδατογράφημα, κοντά στον αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα στον οποίο, όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Το τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει επίσης ανάγλυφη εκτύπωση για άτομα με προβλήματα όρασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here