Νέο βίντεο παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων από το ελληνικό Λιμενικό-Εγκατέλειψαν βάρκα χωρίς μηχανή στο Αιγαίο

Άλλο ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει τις παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης  προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο από τις ελληνικές λιμενικές αρχές. Η Ελλάδα, όπως φαίνεται στο βίντεο, παραβιάζει ευθέως το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων. Εάν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μια εγκληματική συμπεριφορά του ελληνικού κράτους.

Η ΜΚΟ Aegean Boat Report παρουσίασε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική ακτοφυλακή και σε αυτό καταγράφονται τρία σκάφη του λιμενικού τη στιγμή που στελέχη βάζουν υποχρεωτικά πρόσφυγες και μετανάστες σε λαστιχένια βάρκα, την οποία και πετάνε χωρίς μηχανή μέσα στη θάλασσα

Το νέο περιστατικό επαναπροώθησης συνέβη την Παρασκευή στα ανοιχτά της Λέσβου, ενώ σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στο φως βίντεο από άλλες επιχειρήσεις κατά προσφύγων και μεταναστών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αποκάλυψη αυτή.Επισήμως μπορεί να μην επιβεβαιώσει αλλά ανεπίσημα ποντάρει στην αποδοχή του πιο ακραίου σκληρού ακροατηρίου της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here