Νέο τουρκικό στρατιωτικό κονβόι μπήκε στη Συρία-Στόχος οι Κούρδοι στο Αφρίν

Τη στιγμή που ο ISIS έχασε οριστικά τη μάχη και στη Συρία, με την ανακατάληψη του τελευταίου μεγάλου προπυργίου του, της πόλης Αμπουκαμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ από δυνάμεις του συριακού στρατού και μονάδες των ιρανώ φρουρών της Επανάστασης, η Τουρκία στέλνει , για δεύτερη φορά, στρατό, όπλα και άρματα μάχης στην επαρχία Ιντλίμπ της Β. Συρίας.

Το τουρκικό στρατιωτικό κονβόι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι ενισχυμένο και κατευθύνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, προς τις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές, με στόχο να εγκαθιδρύσει και τρίτο σημείο επιτήρησης των επίμαχων περιοχών.

Η Τουρκία θέλει προς το παρόν, να παρατηρεί τις κινήσεις των Κούρδων του PYD που ελέγχουν τη περιοχή του Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου.

Ουσιαστικά η Τουρκία, εγκαθιστώντας στρατιωτικά σημεία ελέγχου με στρατό που εισέρχεται παράνομα σε μια ξένη χώρα, παραβιάζει κάθε διεθνή κανόνα γειτονίας και κυριαρχίας στη Συρία.

Ο Ερντογάν έχει διαμηνύσει ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί να δημιουργηθεί κουρδικός θύλακας κάτω από τα σύνορά της, και μάλιστα από κουρδικές οργανώσεις τις οποίες εγκαλεί ως τρομοκρατικές, λόγω της στενής συνεργασίας τους με το PKK στη Τουρκία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here