Νέο τρομοκρατικό σοκ στη Γαλλία: Δύο δράστες που ανέφεραν το Ισλαμικό Κράτος, κράτησαν ομήρους σε Εκκλησία, δολοφόνησαν ιερέα-Ολάντ: Πόλεμος κατά ΙSIS με κάθε μέσο

Νέο σοκ στη Γαλλία προκάλεσε η αιματηρή κατάληψη και ομηρεία 6 ατόμων σε Εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία. Μετά από την επέμβαση της αστυνομίας έπεσαν νεκροί οι δύο δράστες που κρατούσαν ομήρους  τον ιερά και πιστούς. Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες πριν επέμβει η αστυνομία, πρόλαβαν και δολοφόνησαν με μαχαίρι, τον ιερέα της Εκκλησίας, τον 84χρονο Ζαν Χαμέλ, κόβοντας τον λαιμό του, όπως είπαν οι ανακριτικές αρχές. 

Ενας ακόμη όμηρος, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έγιναν γνωστά τα ακριβή κίνητρα των δραστών αν και μάρτυρες λένε ότι φώναζαν υπέρ του ISIS όταν εισέβαλαν στην Εκκλησία, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ολάντ: Πόλεμος κατά ISIS με όλα τα μέσα 

Στο σημείο της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Ρουέν μετέβη κι έκανε δηλώσεις ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οπως είπε, πρόκειται για δύο τρομοκράτες που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.

O Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα.

 Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους.

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Στη σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση προχώρησε η γαλλική αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από πηγή που είναι κοντά στις έρευνες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here