Νέο σίριαλ από ΝΔ για τον αδελφό Τσίπρα

Η ΝΔ επιμένει να δίνει συνέχεια στη ρυθμιση δανείου της εταιρείας Δίολκος, στην οποία ήταν μέτοχοι συγγενείς του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα μια εξαδέλφη του και ο αδελφός του Δημήτρης.

Αφού ξεφούσκωσε το θέμα με τη φερομένη ως χαριστική ρύθμιση  των 300 ευρω το μήνα (τελικά έχει γίνει ρύθμιση χρεών 270.000 ευρώ προς 4.900 το μήνα, αλλά με την πρώτη διετία η δόση να περιορίζεται στα 300 ευρώ όπως για πολλές εταιρείες), η ΝΔ δίνει συνέχεια και παρουσιάζει τον κ. Δημητρη Τσιπρα ως καταδικασθέντα και αθωωθέντα με φωτογραφική διάταξη.

«Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα Μ.Μ.Ε. και την Αξιωματική Αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;» αναρωτιέται -κατά τη γνώμη της ρητορικά- η Νέα Δημοκρατία.

Ο συνήγορος του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Ιωάννης Ματζουράνης,  απάντησε:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί αυτή, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Ο δε νόμος  Παρασκευόπουλου ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here