Νέο πολιτικό κόμμα κατά του μνημονίου, προαναγγέλλει ο Κ. Λαπαβίτσας

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει το «όχι» στο μνημόνιο προαναγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας. Σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, υπό τον τίτλο «Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβαση και ο εξευτελισμός της δημοκρατίας», σημειώνει, ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «αναδύεται με επιτακτικό τρόπο η εθνική και κοινωνική ανάγκη, το ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και στο Κοινοβούλιο να βρουν πολιτική έκφραση».

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως «η νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει προηγούμενο, εμπεριέχει μεγάλες ασάφειες και μόνο ως αποικιοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως επισημαίνει, η νέα δανειακή σύμβαση «συνιστά μια πρωτοφανή απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας», καθώς «με τον ρόλο που δίνει η νέα δανειακή σύμβαση στον ΕΜΣ το ελληνικό κράτος χάνει μέρος της κυριαρχίας του στη γεωγραφική έκταση όπου ασκείται η κρατική εξουσία» και «πραγματικοί κυρίαρχοι επί της δημόσιας περιουσίας γίνονται πλέον οι δανειστές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική και στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την ψήφιση της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δείχνει παραστατικά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και τον εξευτελισμό της δημοκρατίας που επέβαλαν οι δανειστές».

«Η δραματική απομείωση της εθνικής κυριαρχίας συμβαδίζει πλήρως με τον εξευτελισμό της δημοκρατίας που επέφερε η νέα συμφωνία. Είναι αδιανόητο ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρωτοστάτησε σε αυτήν την εξέλιξη, πόσο μάλλον ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τη νέα αυτή κατάσταση προς όφελος του λαού» υπογραμμίζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here