Νέο ναυάγιο στη Λιβύη: 8 μετανάστες νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται ανοικτά της Λιβύης στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, ανέφερε σήμερα η ακτοφυλακή.

Οι σοροί των μεταναστών βρίσκονταν στις πτυχές μιας ξεφουσκωμένης λαστιχένιας λέμβου που εντοπίστηκε πέντε ναυτικά μίλια ανοικτά της πόλης Γκαραμπουλί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που συνόδευσε τους ακτοφύλακες στο σημείο του ναυαγίου.

Λίβυος αξιωματούχος εκτίμησε ότι μια λέμβος αυτού του τύπου μπορεί να μεταφέρει έως και 120 άτομα, άρα θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από εκατό αγνοούμενοι οι οποίοι είτε πνίγηκαν είτε, στην καλύτερη περίπτωση, έφθασαν στην ακτή κολυμπώντας.

Όταν εντοπίστηκαν, τα σκάφη συνοδεύονταν από πέντε Λίβυους σε ένα τζετ-σκι και δύο εξωλέμβιους ο ένας από τους οποίους εξουδετερώθηκε και τρεις από τους πέντε άνδρες συνεληφθησαν, διευκρίνισε.

«Οι μετανάστες είναι Αφρικανοί, Μπανγκλαντεσιανοί, Αιγύπτιοι, Μαροκινοί (…) και οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης στη Ζαουία».

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), περίπου 61.250 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές του έτους και 1.778 έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι την ίδια περίοδο στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here