Νέο κόμμα με νέα πρόσωπα στην Κεντροαριστερά, θέλει η πλειοψηφία

Τη δημιουργία νέου κόμματος που θα συγκροτείται από νέους ηλικιακά και από νέα πρόσωπα στην πολιτική, επιθυμεί η πλειοψηφία για το χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό προκύπτει από έρευνα της ProRata, για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Υπέρ της δημουργίας νέου σχηματισμού με νέα πρόσωπα τάσσεται το 64%, ενώ υπέρ της συνεργασίας των υπαρχόντων κομμάτων του χώρου τάσσεται το 30%.

Επιπλέον, το 57% εκτιμά ότι το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ήταν μεγαλύτερο στις επόμενες εκλογές εάν εμφανιζόταν με νέα ηγεσία εκλεγμένη από τη βάση, έναντι 28% που εκτιμά ότι ο σχηματισμός πρέπει να κατέβει με την παρούσα ηγεσία στις εκλογές.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εάν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Στο ερώτημα πού τοποθετείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στον πολιτικό χάρτη, το 34% απαντά ότι είναι πιο κοντά πολιτικά με τη ΝΔ, το 15% ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και το 45% ότι βρίσκεται σε ίση απόσταση και από τους δύο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here