Νέο κόλπο με… αναδρομικά από τους απατεώνες που ξαφρίζουν ηλικιωμένους

Προσαρμοζόμενοι στην επικαιρότητα, οι κλέφτες που εξαπατουν ηλικιωμένους με τροχαία ατυχήματα συγγενούς, με μηνύσεις και άλλα συναφή, τώρα επιστράτευσαν και τα αναδρομικά

Δυο απατεώνες εξαπάτησαν στα Ιωάννινα  μια 76χρονη μητέρα στην οποία συστήθηκαν ως υπάλληλοι ασφαλιστικής εταιρείας και της είπαν ότι πρέπει να καταβάλει άμεσα 7.000 ευρώ για να μπορέσει να εισπράξει αναδρομικά ο γιος της. Ωστόσο, το θύμα αναγνώρισε τους δράστες (απο φωτογραφίες) και  αναζητούνται. Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 34 και 35 των αντίστοιχα, σεσημασμένων για απάτες.

Με την ίδια μέθοδο, της δήθεν επιστροφής αναδρομικών από την εργασία του γιου της, εξαπάτησαν και  μια ηλικιωμένη στην Άρτα. Ο δράστης,  ένας 35χρονος Έλληνας,  παρουσιάστηκε ως γνωστός του γιου  της. Η ηλικιωμένη του έδωσε 600 ευρώ και ο δράστης εξαφανίστηκε, αλλά ήταν κι αυτος σεσημασμένος,  αναγνωρίστηκε από το θύμα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη.

Δυο ανυποψίαστες γυναίκες κατάφεραν να εξαπατήσουν στη Λάρισα άγνωστοι απατεώνες που εμφανίστηκαν ως λογιστές και υποσχέθηκαν σε αυτές επιστροφή φόρου με τον όρο της καταβολής εγγύησης. Έτσι,  όπως γράφει η Λαρισινή εφημερίδα «Ελευθερία», απέσπασαν απο τις γυναίκες συνολικά 26.500 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here