Νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στήνει η κυβέρνηση-Χιλιάδες πρόσφυγες διαδήλωσαν ζητώντας ελευθερία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Π. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που για τρίτο 24ωρο βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, διαδήλωσαν το μεσημέρι, κρατώντας πλακάτ φτιαγμένα από χαρτόκουτες και ζητώντας την ελευθερία τους.

Οι αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν πορεία προς το Καρά Τεπέ, εκεί όπου η κυβέρνηση στήνει από το πρωί ένα νέο πρόχειρο καταυλισμό για να στεγάσει κάποιους απ’ τους περίπου 13.000 που μέσα σε ένα βράδυ έχασαν και τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

«Azadi, azadi»  σημαίνει «ελευθερία». Αυτό φώναζαν κάτω από τον καυτό ήλιο περίπου πέντε χιλιάδες κόσμος στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έχοντας απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» είναι το σύνθημα που επικράτησε, αφού στόχος τους είναι να πάνε κάπου αλλού στην Ευρώπη, μακριά από τη Λέσβο, μακριά από το μαρτύριο και  όσα άλλα έχουν τραβήξει τόσο καιρό.

Στήνουν νέο καταυλισμό

Αφού μέχρι τώρα ναυάγησε το σχέδιο για προσωρινή φιλοξενία κάποιων τόσο στο πλοίο της Blue Star όσο και για τα δύο αρματαγωγά που… ακόμα να φανούν στο νησί, οι Αρχές καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης και από το πρωί στήνουν νέες σκηνές  σε χώρο πίσω από το πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ (σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου).

Ο νέος χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3-4.000 άτομα Πληροφορίες αναφέρουν πως παράλληλα θα πραγματοποιηθούν «γρήγορα τεστ (rapid test)» για τον κορονοϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here