Νέο Γραμματέα εκλέγει σήμερα το απόγευμα η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τον Γραμματέα που θα αναλάβει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Έκτακτο Συνέδριο αρχές του έτους εκλέγει σήμερα Κυριακή το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο θέμα στην ατζέντα της ΚΕ είναι η αναπλήρωση των θέσεων στην Πολιτικής Γραμματείας που λειτουργεί με μόνον 6 από τα 11 μέλη, μετά την διάσπαση και την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα, ενώ παράλληλα τονίζεται η θέση για τήρηση του μνημονίου, αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Στην εισήγηση διευκρινίζεται ότι η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.

Εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, τον Φεβρουάριο, στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των 30.000 μελών του, δηλαδή όσων πήραν μέρος στις διαδικασίες του 2012.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από την Κεντρική Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως:

1. Κεντρική πολιτική καμπάνια για οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ

2. Ίδρυση Οργανώσεων Μελών σε κάθε πρώην καποδιστριακό δήμο
3. Ίδρυση Ο.Μ. σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο
4. Λειτουργία και ουσιαστική δράση συνδικαλιστικής παράταξης στον εργατοϋπαλληλικό, τον αγροτικό, τον επιστημονικό και τον χώρο των μικρομεσαίων.
5. Ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Νεολαίας. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλει στην διεξαγωγή της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα εντός του Νοεμβρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here