Νέο εξώδικο από Ρουμελιώτη στον Στουρνάρα – H TτΕ τον απειλεί ομως με κυρώσεις μέσω της Ευρωπαϊκής

Νέο εξώδικο έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος Σ. Παντελιά, μετά απο  επιστολή του τελευταίου. Ο Σ. Παντελιάς καλουσε ουσιαστικά σε απολογία τον πρόεδρο της Attica Bank και ο Παν. Ρουμελιώτης «απάντησε» με εξώδικο με το οποίο ζητούσε τα έγγραφα βάσει των οποίων καλείτο  σε «ακρόαση» και απολογία. Οταν τα έγγραφα δεν εστάλησαν, ο Π. Ρουμελιώτης προχώρησε σε δεύτερο εξώδικο

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης προχώρησε στο δεύτερο εξώδικο επειδή ουσιαστικά η ΤτΕ αρνήθηκε να δώσει τα έγγραφα ενώ αυτά ήταν απαραίτητα για να ενημερωθεί με βάση επακριβώς ποια στοιχεία τον καλούσαν να απολογηθεί ότι «λειτουργεί ως εκτελεστικος διευθυντής και θίγει το κύρος της Arrica  Bank»

Στην επιστολή του, το στέλεχος της ΤτΕ  περιορίστηκε να ανακοινώσει  στον κ. Ρουμελιώτη ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την Ευρωπαϊκή Κεντρικη Τράπεζα, και μετά θα σταλεί για εξέταση το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων  παρότι χωρίς αυτά ουσιαστικά η «ακρόαση»  καθίσταται ακυρη. Επίσης ο  κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παντελιά να αποστείλει και προς την ΕΚΤ και προς τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων «όλα τα έγγραφα που σκοπίμως αποκρύπτει». Στόχος, τα μέλη και των δύο θεσμικών οργάνων να διαμορφώσουν κρίση για τα πραγματικά γεγονότα.

Η πλευρά Ρουμελιώτη θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι χορηγήθηκε δάνειο στον Παύλο Πολάκη, αφου ήταν νόμιμο, όσο η εμπάθεια στελεχών της ΤτΕ προς τον ίσιο, επειδή  εκείνος αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του Ομίλου Καλογρίτσα και άλλες,  όπως επίσης ο ίδιος φρέναρε τις μεταβιβάσεις των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here