Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Mega – ο Σαββίδης είπε ότι πρέπει να εξοφληθούν άμεσα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Mega Channel) πραγματοποιήθηκε σήμερα και εξέλεξε νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους

*Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Μήτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Χητά και Παντελή Ντίλη. Η διάρκειά του θα είναι πενταετής. Στη συνέχεια, βάσει του καταστατικού, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλεγεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Στην γενική συνέλευση, ο εκπρόσωπος της Dimera, (συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη) εξέφρασε τη θέση του ομίλου πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τηλέτυπος, στην οποία η Dimera προτίθεται να βάλει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Σημειώνεται, ότι μοναδικό θέμα της σημερινής γενικής συνέλευσης ήταν η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου έπειτα από την παραίτηση των Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα.

Το νέο ΔΣ

Τα μέλη του νέου ΔΣ δεν προέρχονται άμεσα με το χώρο της τηλεόρασης. Ο Γιώργος Μήτραινας π.χ. ήταν προηγουμένως στο ΔΣ της Μαρινόπουλος.  Οι περισσοτεροι εχουν ειδική γνώση των διαδικασιών του Πτωχευτικού Κώδικα, έχοντας θητεύσει στο ΔΣ εταιρειών που οδηγήθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Το νέο ΔΣ ουσιαστικά θα λειτουργήσει  υπηρεσιακά, με σκοπό να οδηγήσει την εταιρεία στο άρθρο 106Β (επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με όσα αυτή συνεπάγεται)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here