Νέο ακροδεξιό παραλήρημα Αδ. Γεωργιάδη για Μόρια, πρόσφυγες και μετανάστες-Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Θυμίζοντας άλλες, μαύρες εποχές και επιχειρώντας να απευθυνθεί και να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ στο οποίο και προνομιακά απευθύνεται, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεπέρασε τον εαυτό του με ένα αποκρουστικό, χυδαίο, ρατσιστικό παραλήρημα που δεν έχει θέση στο ευρωπαικό κράτος δικαίου!

Ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, συλλήβδην «τσουβάλιασε» 12,500 ανθρώπους , πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας, ως εμπρηστές, χωρίς να περιμένει ούτε πόρισμα της πυροσβεστικής, χωρίς στοιχεία προτάσσοντας την συλλογική τιμωρία, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, άνευ χαρτοφυλακίου,  προφανώς μπερδεύει την έννοια «σπίτι» με τα κοντέινερ και τις σκηνές στις οποίες μένουν χιλιάδες κατατρεγμένοι από πολέμους, πείνα και φτώχεια πρόσφυγες και μετανάστες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ρήση του στον ΣΚΑΪ ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούργια».

Έσπευσε δε να δηλώει ότι… στεναχωριέται για τους πρόσφυγες κι ας είναι εδώ και χρόνια, γνωστές οι απόψεις του για αυτούς. «Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους»!Ενώ διόλου πιστευτός δεν μπορεί να γίνει όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές».

Ομως η κυβέρνησή του, πριν στείλει νέες σκηνές ή κοντέινερ στέγασης, έσπευσε να στείλει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, περιπολικά, ακόμα και πυροσβεστικά καταστολής, τους περιβόητους Αίαντες.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει παρά τον διεθνή σάλο μετά τις εξελίξεις στη Μόρια, στις κλειστές δομές που παραπέμπουν ευθέως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έχοντας προφανώς την αυταπάτη ότι έτσι θα σταματήσουν οι τυφλές εξεγέρσεις των απελπισμένων προσφύγων.

Σχόλιο για τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης:

«Ο κ. Γεωργιάδης αντί να γυρνά τα κανάλια και να δηλητηριάζει με ακροδεξιές κορώνες μήπως και κατευνάσει την κατακραυγή για το χάος που έχει δημιουργήσει η κυβέρνησή του για τους νησιώτες και την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση για πρόσφυγες και μετανάστες, ας ζητήσει τα ρέστα από τον κ. Μητσοτάκη και όσους τετραπλασίασαν σε ένα χρόνο τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Μόρια.

Αντί να ζητά συγγνώμη από εκδότες για το τι ψηφίζουν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ας επιχειρήσει να κάνει κάτι χρήσιμο τουλάχιστον».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here