Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή από ισραηλινά πυρά στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά μήκος του συνοριακού φράχτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Έχαμπ Άμπεντ, 25 ετών, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ανατολικά της Ράφα (νότια), ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άχραφ αλ-Κόντρα. Χτυπήθηκε στην περιοχή της καρδιάς, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, δήλωσε ο Κόντρα.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι (10.000, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό) διαδήλωσαν εκ νέου την Παρασκευή κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που προστατεύεται από πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες και ορισμένοι από αυτούς εκτόξευσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς προς την κατεύθυνση των στρατιωτών επιχειρώντας να περάσουν τον φράχτη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του AFP.

Ερωτηθείς από το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του Έχαμπ Άμπεντ, έκανε ωστόσο λόγο για βία και ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών και πετρών εναντίον στρατιωτών σε διαφορετικά σημεία του συνοριακού φράχτη, στην οποία, όπως υποστήριξε, απάντησε ανοίγοντας πυρ. Στρατιωτικό όχημα κοντά στον συνοριακό φράχτη αποτέλεσε στόχο δύο χειροβομβίδων που δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές και στις οποίες απάντησαν οι στρατιώτες ανοίγοντας πυρ, είπε.

O θρήνος της μητέρας του 25χρονου διαδηλωτή:

https://twitter.com/MuhammadSmiry/status/1088874205704261633

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here