Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08:50 σήμερα το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή 12 χλμ. βορείως της Σπάρτης.

Πρόκειται για τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος (όπως και ο διασωθείες συγκυβερνήτης του αεροσκάφους) ειχε πτητική εμπειρία 2.500 ωρών. Υπηρετούσε στην 363 Μοίρα και άφησε δύο ορφανά, 8 και 10 ετών. Στην ίδια μοίρα κατά σύμπτωση  υπηρετεί  και ο δίδυμος αδελφός του άτυχου επισμηναγού

pilotos_mesa
.

xartis

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2.

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ετσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός. Σκοτώθηκε κατά την πτώση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν εκτινάχθηκε και προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος.

Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα  στις 08:15 σήμερα το πρωί. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές και εκτελούσαν άσκηση περιδίνησης η οποία δεν πήγε καλά.

Πρόκειται για το δευτερο ατυχημα που συμβαινει με αεροσκάφους αυτού του τύπου μέσα σε 8 μήνες. Είχε πέσει ίδιο αεροσκάφος τις 3 Ιανουαρίου. Τότε είχαν διασωθεί και οι δύο χειριστές. Και εκείνο το αεροσκάφος  είχε απογειωθεί απο την αεροπορική βάση της Καλαμάτας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here