Νεκρός ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Κράτους της Παλαιστίνης Ράμι Χαμντάλα και τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ στη Λωρίδα της Γάζας στις 13 Μαρτίου υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη σύλληψή του, ανακοίνωσε η ισλαμιστική Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στη Γάζα.

Άνδρας ο οποίος φέρεται ως συνεργός του υπόπτου σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια της επιδρομής, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς. Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

Νωρίτερα αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει τον κύριο ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του Ράμι Χαμντάλα, έπειτα από μάχη με πυροβόλα όπλα, κατά την οποία δύο αξιωματικοί ασφαλείας σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ύποπτος είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν περικυκλώσει το κρησφύγετό του στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, είχε προσθέσει ο αξιωματούχος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here