Νεκρός, ανοικτά της Φλόριντα, ο σκηνοθέτης Rob Stewart, δημιουργός του Sharkwater και του Revolution

Νεκρός, στα ανοικτά της Φλόριντα, βρέθηκε την Παρασκευή, ο 37χρόνος Καναδός σκηνοθέτης και θαλάσσιος βιολόγος Rob Stewart, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής. Είχαν προηγηθεί εντατικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του, καθώς ο σκηνοθέτης είχε εξαφανιστεί από την Τρίτη.

Οπως έγινε γνωστό, ο σκηνοθέτης και κάποιοι φίλοι του είχαν πάει για κατάδυση προκειμένου να εξερευνήσουν το ναυάγιο της Βασίλισσας του Νασάου και να ξεκινήσουν έτσι τα γυρίσματα του «Sharkwater: Extinction», συνέχεια  του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του 2006 «Sharkwater» που μιλούσε για το παράνομο εμπόριο πτερυγίων καρχαρία και είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της πώλησής τους παγκοσμίως.

Ο  Stewart είχε βάλει σαν σκοπό της ζωής του τη διάσωση του πλανήτη προβάλλοντας τις ομορφιές του, επικεντρώνοντας περισσότερο την προσοχή του στα θαλάσσια οικοσυστήματα που διέτρεχαν κίνδυνο. Το 2012, με το ντοκιμαντέρ του «Revolution», εξέταζε την οικολογική καταστροφή του πλανήτη και το τι κάνουμε εμείς για να την αποτρέψουμε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here