Νεκροί τρεις παλαιστίνιοι που πυροβόλησαν κατά ισραηλινών (βίντεο)

Νεκροί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών είναι τρεις παλαιστίνιοι δράστες, οι οποίοι πυροβόλησαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε ο ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος, Magen David Adom, στο Reuters, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή κατά την οποία, οι τρεις δράστες πέφτουν νεκροί μετά την επίθεσή τους.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομία του Ισραήλ, δημοσίευσε και φωτογραφία, στην οποία, όπως αναφέρει, απεικονίζονται τα όπλα των δραστών.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η απαγόρευση αφορά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενόπλων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Gilad Erdan, είπε ότι η επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Η επίθεση σήμερα είναι μια δύσκολη και σοβαρή περίπτωση κατά την οποία ξεπεράστηκαν κάποιες κόκκινες γραμμές. Η επίθεση είναι ακόμη υπό έρευνα και απαιτεί από εμάς να επανεξετάσουμε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας στην Πλατεία των τεμένων και τα περίχωρά της» είπε ο υπουργός.

«Καλώ όλους τους δημόσιους ηγέτες να δράσουν για να ηρεμήσει η κατάσταση και να διατηρηθεί η ησυχία στην Ιερουσαλήμ»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here