Νεφελούδης: Δεν θα χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων την επόμενη της μη καταβολής

Η ρύθμιση των 120 δόσεις για οφειλές προς τα Ταμεία θα πάψει να είναι προβληματική και δεν θα χάνεται η ρύθμιση από την επομένη της προθεσμίας που δεν καταβλήθηκε δόση, καθώς «θα υπάρχει κάποιο εύλογο διάστημα» για τους υπόχρεους, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας Στο Κόκκινο, ο κ. Νεφελούδης, συμπλήρωσε πως η διαδικασία με τις 120 δόσεις για τις οφειλές στα Ταμεία μέχρι τις 31/12/2016, είναι από τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις το τρέχον διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι βασικό» να έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του 2017. Για το χρόνο ενεργοποίησης, είπε ότι «είναι στα σκαριά, θα προχωρήσει γρήγορα», απορρίπτοντας την πιθανότητα να προηγηθεί η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.

Θύμισε επίσης ότι υπάρχει ήδη αντίστοιχη πρόβλεψη και στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε να περιλαμβάνονται και χρέη προς τα Ταμεία.

Ο κ. Νεφελούδης διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα υφίσταται πλέον μία παράμετρος που είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην προηγούμενη διαδικασία ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις, όταν όποιος δεν τηρούσε την προθεσμία καταβολής δόσης έστω και κατά μία ημέρα, «έχανε» τη ρύθμιση. «Αυτό δεν θα ισχύει τώρα, για την επόμενη ημέρα. Θα υπάρχει κάποιο εύλογο διάστημα, να έχει την άνεση κάποιος να προγραμματίζει».

«Πιο σημαντική από τις πρόσφατες ρύθμισεις είναι αυτή για την επιστροφή των κρατήσεων υπέρ υγείας στους συνταξιούχους», είπε ο κ. Νεφελούδης, συστήνοντας στους συνταξιούχους «να μην ανησυχούν καθόλου … θα βγουν αυτόματα και θα επιστραφούν όταν γίνουν οι διαδικασίες υπολογισμού, της συγκέντρωσης των χρημάτων που είχαν κρατηθεί, κτλ … να μην υπάρχει καμία ανησυχία … έχει δρομολογηθεί η διαδικασία … θα ανακοινωθεί πότε θα διατεθούν οι σχετικές πιστώσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here