Νέες βολές κυβέρνησης κατά Στουρνάρα

Συντηρεί και οξύνει το θέμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα η κυβέρνηση. Στο σημερινό φύλο της η εφημερίδα Αυγή, έχει ως πρώτο θέμα «Υπόλογος ο κ,. Στουρνάρας» και υπέρτιτλο «η Τράπεζα της Ελλάδος όργανα κατά της κυβέρνησης».

Στο ίδιο θέμα η εφημερίδα που απηχεί  τις απόψεις της κυβέρνησης, αναφέρεται πως «διαψέυσθηκε η «διάψευσή» του για υπονομευτικό e-mail, μετά τον αποστολέα εμφανίσθηκε και ο παραλήπτης.»

Στο ίδιο επιθετικό κλίμα και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Θαν. Πετράκου, ο οποίος ζήτησε ευθέως από τον κ. Στουρνάρα να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, εξέφρασε επίσης τα «παράπονα’ της κυβέρνησης, για το γεγονός ότι αρκετοί από τους επικεφαλής αυτών των ανεξάρτητων αρχών δεν συνέδραμαν στη προσπάθεια της κυβέρνησης.

“Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ”, τόνισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε για την ύπαρξη του λογαριασμού των 700 εκατομμυρίων, τον Απρίλιο απο την Κριστίν Λαγκάρντ και όχι απο το Διοικητή της ΤτΕ που ενημέρωσε εκ των υστέρων κι ενώ είχαμε την πληροφορία απο το εξωτερικό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here