Νέες καταγγελίες συμβολαιογράφων για ματαιώσεις πλειστηριασμών ακινήτων εταιρειών με χρέη σε εργαζόμενους και δημόσιο

Οι συμβολαιογράφοι επανήλθαν στις καταγγελίες για ύποπτες και περίεργες ματαιώσεις  πλειστηριασμών μεγάλων ακινήτων εταιρειών με χρέη προς τους εργαζόμενους και το δημόσιο. Ανέφεραν μάλιστα συγκεκριμένα 4 περιπτώσεις τέτοιων πλειστηριασμών που δεν έγιναν χθες Τετάρτη, μετά την παρέμβαση μελών συλλογικοτήτων στα ειρηνοδικεία της χώρας.  

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει τέσσερις πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, για συνολικές οφειλές 39.079.643 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν χθες, μετά από τη δράση των συλλογικοτήτων, ήταν:

  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο υπό ιταλική σημαία ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας, για συνολικές οφειλές 12.336.000 €, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτίριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στον δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας ανωνύμου εταιρείας, για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 €, από τα οποία 9.000.000 € ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στον δήμο της Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 €.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής, για χρέη ανωνύμου εταιρείας, για συνολικές οφειλές της 3.093.643 €.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here