Νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν εντυπωσιακή μείωση στο προβάδισμα της ΝΔ-Προς πλήρη ανατροπή του σκηνικού

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, ωστόσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακά μειωμένη από 3 έως 5,4 μονάδες!  Ολες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια ορατή και εκρηκτική μείωση της τερατώδους αρχικής διαφοράς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 7,5% σε δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», καθώς φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30,6% έναντι 23,1% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις αρχές Απριλίου, προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδινε προβάδισμα 10,8% για τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και 9,1% για τις εθνικές εκλογές.

Στην τελευταία δημοσκόπηση,  το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,3%. Κάτω από 3% έχει η Ελληνική Λύση (2,5%) και η Ένωση Κεντρώων (2%).

Όπως σημειώνεται από την εφημερίδα, «οι δημοσκόποι βρίσκουν από 5,8 έως 8-6% μπροστά τη Ν.Δ., αλλά υπάρχουν και 700.000 αναποφάσιστοι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 12,4%.

Επίσης, δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 6,7% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξλιζει να σημειωθεί ότι δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε στις αρχές του φετινού Φεβρουαρίου έδινε προβάδισμα στη Ν.Δ. 12,1%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται μάλιστα στο 37,2%.

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, ενώ ακολουθούν (με ανάλογη σειρά όπως στην προηγούμενη δημοσκόπηση, αλλά με διαφορετικά ποσοστά) η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%.

Παράλληλα, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 12,5%.

 

Στα μέσα Απριλίου, πάντως, δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτύπωνε μικρότερο προβάδισμα για τη Ν.Δ.: 7,8% για τις εθνικές εκλογές και 7,3%για τις ευρωεκλογές.

Τέλος, νωρίτερα το Σάββατο, έγινε γνωστό ότι δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δίνει διαφορά 6,5% για τη Νέα Δημοκρατία  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να καταγράφει ποσοστό 30% και τον δεύτερο να ακολουθεί με 23,5%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here