Νέες αποκαλύψεις για τα ζητήματα διαφθοράς στη FIFA

Οι  υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της FIFA εξακολουθούν να απασχολούν την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, καθώς δεν περνάει εβδομάδα που να μην βγαίνει και κάτι καινούργιο στην επιφάνεια. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ελβετία αναφέρουν, πως οι αστυνομικές αρχές της χώρας διενεργούν έρευνα για 53 περιπτώσεις που αφορούν ξέπλυμα χρήματος και 104 υποθέσεις ύποπτης δραστηριότητας σε Ελβετικούς λογαριασμούς τραπεζών και έχουν να κάνουν με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.

Μάλιστα, ο Ντομένικο Σκάλα που είναι επικεφαλής της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της FIFA, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν αποδείξεις για δωροδοκία, τότε θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας προχωρούν την έρευνα εξετάζοντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στα κομπιούτερ των τραπεζών της χώρας. «Η έρευνά μας έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και είναι αρκετά σημαντική» δήλωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Λομπέρ. «Ο εισαγγελέας υπηρεσίας έχει κατασχέσει περίπου 9 τεραμπάϊτς δεδομένων και για την ώρα έχει συγκεντρωθεί υλικό και στοιχεία για 104 περιστατικά ύποπτης δραστηριότητας σε συγκεκριμένους λογαριασμούς» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνει υπομονή, διότι η έρευνα θα κρατήσει πολύ και σίγουρα πολύ περισσότερο από τη μιάμιση ώρα που διαρκεί ένας αγώνας».

Ο Λομπέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βέρνη, διευκρίνισε ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που φέρονται να εμπλέκονται στις υποθέσεις διαφθοράς και δεν απέκλεισε να συμβεί το ίδιο και με τον απερχόμενο πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here