Νέες απειλές Μποζντάγ: Κατεβάσαμε τη σημαία, η Ελλάδα να μην προκαλεί-Εκβιάζει ωμά, συνδέοντας τη τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Σε απροκάλυπτες απειλές κατά της Ελλάδας, με μια φρασεολογία που θυμίζει μαφιόζικες πρακτικές, προχώρησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ. Επέμεινε στο ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα και εκτόξευσε απειλές κατά της χώρας μας, καλώντας την να μην προβαίνει σε προβακατόρικες παιδικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, συνέδεσε ευθέως, ως αντίποινα, την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους, μιλώντας για αρχή της αμοιβαιότητας και αφήνοντας να εννοηθεί ότιθα επιστρέψουν μόνο εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει σε μια κίνηση καλής θέλησης , παραδίδοντας προφανώς τους Τούρκους!!!

Η Τουρκία επιμένει στον ισχυρισμό ότι δυνάμεις της κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Οπως δήλωσε μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ

«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει  τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις  τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο», είπε αρχικά ο κ. Μποζντάγ και συνέχισε κουνώντας το… δάχτυλο στην ελληνική πλευρά:

«Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά  γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός , σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης»

Ο Μποζντάγ μίλησε και για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς συνδέοντας τους με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς: «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών, δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε σε διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού και του υπ. Εξωτερικών της γείτονος ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν  ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here