Νέες «απαγωγές» Γκιουλενιστών από την ΜΙΤ εξαγγέλλει ο Ερντογάν

 

Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση απαγωγής και μεταγωγής στην Τουρκία έξι Τούρκων πολιτών από το Κόσοβο, με συνεργασία της τουρκικής MIT και των κοσοβαρικών υπηρεσιών Πληροφοριών, εξέφρασε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλοντας ότι η χώρα του θα επιχειρήσει το ίδιο και με άλλα μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT), σε συνεργασία με την υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσόβου, συνέλαβε έξι υψηλόβαθμα στελέχη της FETÖ (σ.σ. «Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση», όπως αποκαλεί η Άγκυρα το δίκτυο του Γκιουλέν) στα Βαλκάνια και τα παρέδωσε στην αστυνομία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου του κυβερνώντος AKP στους επικεφαλής των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος.

«Όπου κι αν βρίσκονται, θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία, εάν το θέλει ο Αλλάχ», πρόσθεσε ο Τ. Ερντογάν, από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα.

Την Πέμπτη το πρωί, η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε έξι Τούρκους πολίτες, έναν γιατρό και πέντε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονταν για δίκτυο σχολείων που συνδέεται με το κίνημα «Χιζμέτ» του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φ. Γκιουλέν.

Κρίση στο Κόσοβο

Η σύλληψη των έξι, καθώς και η άμεση άρση της άδειας παραμονής τους, που οδήγησε στη μεταγωγή τους στην Τουρκία χωρίς να ερωτηθεί η Δικαιοσύνη του Κοσόβου, έχει δημιουργήσει πολιτική κρίση στην αποσχισθείσα πρώην επαρχία της Σερβίας.

Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here