Νέα τιμωρία σε Γιαννακόπουλο-Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Με εκ νέου απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 20 μήνες (σχεδόν δύο χρόνια…) και με πρόστιμο 27.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον Αθλητικό Δικαστή, για δηλώσεις του πρώτου στις 24/12/2014 και στις 9/1/2015 που θεωρήθηκαν δυσφήμηση για το άθλημα. Πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ύψους 45.000 ευρώ, που εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας τις δικές της θέσεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή την τότε τιμωρία του από τον Αθλητικό Δικαστή για τα περί «κόκκινης παράγκας στο μπάσκετ» είχε πει πως «ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα ο εφιάλτης τους», ενώ είχε στρέψει τα βέλη του εναντίον του πρώην πλέον Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Χαλβατζάκη. 

Αναλυτικά η τιμωρία που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στον Δ. Γιαννακόπουλο και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Επιβάλλεται:

1) Στον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτη και πρώην Πρόεδρο αυτής, για τις από 24-12-2014 δημόσιες δηλώσεις του, με τις οποίες δυσφήμισε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα έντεκα (11) μηνών και πρόστιμο 14.000,00€και

2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για τις ανωτέρω από 24-12-2014 δημόσιες δηλώσεις του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, με τις οποίες δυσφημίστηκε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, πρόστιμο 25.000,00€ ΕΥΡΩ.

Επιβάλλεται:

1) Στον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτη και πρώην Πρόεδρο αυτής, για τις από 9-1-2015 δημόσιες δηλώσεις του, με τις οποίες δυσφήμισε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών και πρόστιμο 13.000,00€και

2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για τις ανωτέρω από 9-1-2015 δημόσιες δηλώσεις του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, με τις οποίες δυσφημίστηκε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, πρόστιμο 20.000,00€.»

 

Παναθηναϊκός: «Αντισυνταγματικές και ανεφάρμοστες»

Η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν άμεση και μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του διευθύνοντα σύμβουλου Παναγιώτη Τριαντόπουλου και τη συμμετοχή των νομικών της ομάδας Γιώργου Ελμαλή και Μαργαρίτας Θάνου, παρόντος επίσης του δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι σημερινές «έγκαιρες» αποφάσεις του ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ με τις οποίες τιμωρούνται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο κ.Δημήτριος  Π. Γιαννακόπουλος  δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής , επειδή:

1) Η αναγκαστική διαιτησία απαγορεύεται από το άρθρο 8 του Συντάγματος.

2) Άρα, η διαιτητική δικαιοδοσία του ΜΔΟ περιορίζεται μόνο σε όλους όσοι είχαν προσυπογράψει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

3) Ο κ. Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν έχει προσυπογράψει ως μέτοχος την ως άνω Προκήρυξη και κατά συνέπεια δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΜΔΟ, ακόμη κι αν μπορούσε να θεωρηθεί πως παραμένει μέτοχος στην άνω Α.Ε.- γεγονός αβάσιμο.

4) Λόγω των προαναφερθέντων, οι δύο ως άνω αποφάσεις, όπως και οι λοιπές εκδοθείσες από το Νοέμβριο του 2014, ως αντισυνταγματικές, θα παραμείνουν ανεφάρμοστες«.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here