Νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στις Πρέσπες

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”,  ομάδες εργασίας, σε τεχνικό επίπεδο, της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια, πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν οι προκαταρκτικές ενέργειες για την διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου  στην περιοχή των Πρεσπών, συγκεκριμένα στην κοινότητα Μάρκοβα Νόγκα από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας προς τον οικισμό Λαιμός στην ελληνική πλευρά.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο χωρών  να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η υλοποίηση αυτού του στρατηγικής σημαίας προγράμματος, προς το συμφέρον των κατοίκων εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής. Το κόστος της κατασκευής της νέας συνοριακής διόδου, το οποίο θα ανέλθει σε  περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας του IPA Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, σημειώνει το “MIA”.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι η κατασκευή της συνοριακής διόδου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Η Αλβανία συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα επειδή η ΕΕ εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συνοριακή δίοδος θα έχει άμεση επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής, σημειώνει το “MIA”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here