Νέα συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ για να στηθεί η…γέφυρα

Από τις 3 το μεσημέρι συναντώνται για δεύτερη φορά, με΄σα σε λίγες ώρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι δύο ηγέτες επιχειρούν να βρούν το κοινό τόπο στις προτάσεις τους, που θα επιτρέψει να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, στην οποία οι τρείς ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για «τζόγο» και πρέπει να λάβει αποφάσεις, με στόχο τη συμφωνία που θα της αποφέρει ρευστότητα, καθώς το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης θα είναι «κρίσιμο». «Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις, κι όχι διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τζόγο. Φοβάμαι πως έρχεται η ημέρα που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε» είπε ο κ. Τουσκ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης είναι να εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. Μιας λύσης, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα βασίζεται στη δήλωση του Eurogoroup της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά και στις εντατικές συνομιλίες που είχαν Γιούνκερ και Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μαργαρίτης σε σχέση με την χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών είπε ότι ήταν σύντομη και ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here