Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με το «κουαρτέτο» σε εξέλιξη

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαπραγμάτευση και η επίτευξη τελικής συμφωνίας, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Στη συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 τίθενται επί τάπητος θέματα-«αγκάθια», όπως τα «κόκκινα δάνεια», το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η αγορά ενέργειας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν το Σάββατο οι δύο υπουργοί με το «κουαρτέτο» έκλεισε το μεγαλύτερο τμήμα του πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, που θα πρέπει να ψηφιστούν μαζί με τη συμφωνία, ώστε να εκταμιευθεί η πρώτη δόση από το νέο δάνειο, πριν της 20 Αυγούστου.

Η συνάντηση της Κυριακής πραγματοποιείται στο χώρο διαμονής των θεσμών, το ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθούν κυρίως τα σημεία απόκλισης που παραμένουν ανοιχτά, ώστε το τελικό κείμενο να είναι έτοιμο έως την ερχόμενη Τρίτη.

Το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την συμφωνία και μάλιστα επί κειμένου που δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες δεσμεύσεων και υποχρεώσεων για την ελληνική πλευρά, είναι θετικό. Ολοι δείχνουν να επείγονται έχοντας θέσει ως στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη έγκριση της συμφωνίας,  ώστε να εκταμιευθεί κανονικά η πρώτη δόση προς την Ελλάδα.

 

FAS: Συμφωνία ίσως έως τις 14 Αυγούστου

Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο επικαλείται πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της.

Κατά την FAS, η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here